Dhr. T. de Ruiter

Geboren op: 02/06/1949 † Overleden op 10/11/2021
Condoleancebericht toevoegen

Jeanine Robberse - 13/11/2021

Ach Theo, mijn oud-collega die ook naar Texel verhuisde. We kwamen elkaar af en toe tegen, op de fiets in De Koog of bij de Windroos/het Maartenhuis. Wat ontzettend verdrietig en jammer. Je laat je afdruk achter maar had vast nog meer te bieden. Een warme groet voor je vrouw Tanja.

Bruno La Rooij - 13/11/2021

Met veel verdriet lees ik het bericht van Theo' overlijden. In juni nog volle goede moed en blij met de verhuizing naar Texel. Hij heeft mij veel geleerd over Noord-Holland, de PBC en gaf leiding aan veel projecten. Als levensgenieter en mens kon hij mensen verbinden en contacten blijvend onderhouden veel sterkte aan Tanja en familie.

Hans Halsema/ Kwekerij Halsema - 14/11/2021

Tanja, gecondoleerd met het verlies van jouw Theo. Veel sterkte

Katrien uit Alkmaar - 14/11/2021

Lieve Theo... PBC, Personeelsblad, Ondernemingsraad, Kaasbeurs, tandarts in Bergen, 't Stokpaardje en Ferry, de Blauwbilgorgel en de Karavaan, met Annechien, later Agnes en de collega's van Radio Noord-Holland o.a. op het circuit van Zandvoort, trouwen met Tanja, ProBiblio en Hoofddorp en dat was het voor ons. Dank voor jarenlang fijn samenwerken en genoeglijke bijeenkomsten daarnaast! Lieve Tanja, sterkte! En dank voor je troostende mooie woorden in de advertentie.

bart breukel - 14/11/2021

Beste Theo,mijn goede vriend! Bijna dertig jaar sinds 1992, hebben wij veel gelachen , avonturen beleefd en bovenal veel geleerd op het Bourgondische gebied! Wij zullen dat missen , maar de fantastische herinneringen blijven! Het gat dat onze goede Vriend achterlaat doet pijn en is moeilijk te verwerken!

Hans Heemsbergen - 14/11/2021

Gecondoleerd, Theo was uit zicht maar niet uit het hart. De herinneringen aan vakanties, etentjes, wijntjes en de vele uren Mahjong en klaverjassen blijven. Yolande Blessing. Ook namens mij gecondoleerd. Hans Heemsbergen

Kornelia Lewandowski - 14/11/2021

Ach lieber Theo, als wir uns im Juni auf Texel verabschiedet haben, waren wir sicher, es kommt alles wieder gut. Es tut mir unbeschreiblich weh, dass du jetzt nicht mehr da bist. Ich habe in all den Jahren, in denen wir uns kannten, von dir nicht nur viel über Geselligkeit, Wein und gutes Kochen gelernt, sondern genauso viel über Toleranz und Charakterstärke. Dich gekannt zu haben war ein sehr zu wertschätzendes Glück. Danke, Konny

Tineke Meesters, 15 november - 15/11/2021

Beste Tanja, gecondoleerd met het overlijden van Theo. Mijn gedachten gaan terug naar het Hofplein in Alkmaar met Theo als voorzitter van de Ondernemingsraad en als steun voor educatieve activiteiten in de bibliotheek. Sociaal, betrokken en met humor stond hij in zijn werk. Bijzonder was de excursie met PBC naar de boekenbeurs in Frankfurt : struinend door de hallen maar al snel met Theo met een glas op een terras. Wijnproeverijen, fietsend door Amsterdam en genoeglijke etentjes met Amsterdamse Probiblio collega's. Theo vol van verhalen en humor. Genietend en met een positieve blik op zijn omgeving. Veel te vroeg. Alle sterkte voor jou en familie.

Monique Castenmiller - 15/11/2021

Beste Tanja en familie, Van harte gecondoleerd met het overlijden van Theo. Veel goede herinneringen zullen blijven. Ik leerde Theo in 1979 kennen toen hij workshops gaf op de bibliotheekacademie. Later deden mijn leerlingen mee aan 'zijn'Blauwbilgorgel. Nog weer veel later, toen we in Frankrijk een huis met wijnkelder kochten, volgden we inspirerende wijncursussen bij Theo. Als buurtgenoten kwamen we elkaar regelmatig tegen in onze Helmersbuurt. Kortgeleden was ik op zoek naar jullie B&B om een keer naar Texel te komen. Maar daar was ik te laat mee. Ook namens Frans wens ik jullie veel sterkte toe, Monique Castenmiller Amsterdam

Cynthia Overbeek - 15/11/2021

Beste Tanja, Wat een verdrietig bericht. Ik heb Theo jaren ondersteund met de Voorleeswedstrijden in NH en ZH, dat was echt zijn kindje. Ik zal nog vaak aan hem terugdenken. Ik wens je veel sterkte met dit grote verlies!

Gertruud Beemster - 15/11/2021

Theo, je bent er niet meer. Ik las jouw overlijdensbericht en ik zag je weer direct voor me. Breed lachend, zittend in jouw overvolle werkkamer bij ProBiblio. Jij was daar jarenlang de inspirator en initiator van talloze projecten op het gebied van (voor)lezen en cultuureducatie. Ik heb het stokje van de Voorleeswedstrijden van jou mogen overnemen en tijdens het meelopen met jou leerde jij mij de 'finishing touch' , de 'politieke' gevoeligheid. Theo, jij blijft in mijn herinnering. Tanja, veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Anne-Marie Terlouw - 17/11/2021

Dat is schrikken... Zo levenslustig als Theo altijd was. Hij zal beslist een grote leegte achterlaten. Ik heb hem leren kennen als een fijne collega met een groot gevoel voor humor. Iedereen was op hem gesteld en schijnbaar zonder moeite kreeg hij van alles voor elkaar. Een levensgenieter, dol op lekker eten en drinken. Ik koester nog steeds een recept van hem. Beste Tanja, dit verlies zal moeilijk te dragen zijn. Ik wens je heel veel sterkte toe.

peter koning - 18/11/2021

Het is moeilijk los komen van zijn verhalen, zijn levenslust zijn warmte, zijn - door broers en zussen al gememoreerde hartelijke lach - hoe liefde voelt, het gelijk neemt bij de dagen toe. Dag Theo,

Niko Hoebe & Anneke Looijesteijn - 19/11/2021

Theo, je hebt ons verrast: ook al waren we elkaar wat uit het oog verloren, het is schrikken. We kennen je allereerst uit ons café De Kaasbeurs in Alkmaar, je hartelijke lach ja. Maar ik kijk nu ook weer even naar de foto's van ons gezellige eetweekend bij De Swaen in Oisterwijk ( Cas Spijkers) waar je ons liet kennismaken met dessertwijn. Later kwamen we je nog wel in het Alkmaarse tegen. Een warme groet aan Tanja en je familie en vrienden toegewenst.

Peter Staal - 22/11/2021

Lieve Theo, Gisteren werd ik door een bericht op Internet enorm verdrietig gestemd...Theo de Ruiter overleden...dat kan niet waar zijn! Nu spelen zich allemaal positieve herinneringen aan jou af door mijn hoofd! Ik heb binnen ProBiblio wel acht jaren met jou mogen samenwerken en hebben samen veel leuke zaken ondernomen en hebben genoten van de creatieve vrijheid die we bij ProBiblio hadden. Ik was ook altijd wel wat zorgzaam voor jou, je liep immers niet als een kievit. Dat manifesteerde zich in het bijzonder tijdens een werkbezoek aan een theatervoorstelling in de Rosse Buurt in Amsterdam. Het was donker, het sneeuwde en het was spekglad en moesten allerlei steile bruggetjes passeren. Voor jou Theo was dat geen doen en ik bood je aan om onze wandeltocht gearmd te vervolgen.Jij accepteerde dat meteen. Dat beeld vergeet ik nooit...Theo en Peter die gearmd door de Rosse Buurt van Amsterdam lopen! Je Bourgondische impact vertaalde zich niet alleen in je werk, maar ook in de omgang met collega's en met mij. Theo, hoewel we elkaar na ProBiblio nog maar een paar keer hebben ontmoet, was jij altijd in mijn hart en dat zal altijd zo blijven! Lieve Tanja, ik wil jou alle sterkte toewensen met het grote verlies van jouw lieve Theo...de Levensgenieter die al zijn dromen waarmaakte!

Christine Lankwarden - 25/11/2021

Lieve Tanja, wat een verdrietig bericht ontving ik zojuist van Marette, afgelopen weekend haalden we nog herinneringen aan jullie op hier in het limburgse waar ik woon. En dat jullie nu op Texel zijn gaan wonen, wat een stap maar fijn dat jij erbij was om zijn droom te verwezelijken. Onze feestjes op de Helmerstraat, jullie huwelijk, wat een plezier hebben we altijd samen gehad. Het moet een groot verlies zijn lieverd en ik hoop dat we elkaar weer eens spreken, hij was zo’n lieverd en koken datie kon!!!dikke zoen en veel sterkte, Chris