Dhr. J. Dros

Geboren op: 24/11/1953 † Overleden op 31/08/2023
Condoleancebericht toevoegen

Fia Kooger - 02/09/2023

Lieve familie, gecondoleerd met het overlijden van mijn buurjongen Jaap Dros. WS altijd gezellig op Harkebuurt. Veel sterkte en moed om dit te verwerken.

Maaike van der Knaap & Daniëlla Floor - 03/09/2023

Gecondoleerd met het overlijden van Jaap.. een begrip op Texel, altijd vriendelijk… veel sterkte voor de tijd die komen gaat…

Yvette - 03/09/2023

Het straatbeeld zal nooit meer hetzelfde zijn. De specifieke houding op de fiets, nonchalant, onmiskenbaar herkenbaar. Bij de Buureton geconcentreerd de schaakstukken volgen. Maar voornamelijk de vele optredens, op straat, feesten opluisteren ( zijn mooie Island song gecoverd door diverse Texelse bandjes) Sommige mensen zijn zo markant.. Hoe wrang is het dat een leven zomaar ineens geleefd en voorbij is. Voor een ieder die hem liefhad, zijn gezin , verdere familie, vrienden; Veel kracht en sterkte daar waar nodig. L'chaim op zijn rijke leven.

Petra Drijver en Cor van der Knaap - 03/09/2023

Wat zal hij gemist worden. Veel sterkte met het verlies van Jaap!

Hans & Patricia Jas - 03/09/2023

Gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies van Jaap

edwin hilverda - 03/09/2023

gecondoleerd met het overlijden van jaap

Jan Vonk - 03/09/2023

Beste familie Dros, gecondoleerd met het overlijden van jullie Jaap. Mijn gezin en ik hebben hele fijne en liefdevolle herinneringen aan Jaap: we zullen hem nooit vergeten. Veel sterkte gewenst. Jan Vonk en familie Maria’s Hoeve

Henk en Liesbeth - 03/09/2023

Lieve Vreni, kinderen en familie, Jaap was een heel bijzondere man, veelzijdig, wijs maar bovenal met een groot hart voor mensen. Juist de laatste jaren mochten wij meer contact met hem hebben, met inspirerende gesprekken en als een bezoek niet lukte, lange en hartelijke mails, de laatste nog van 20 augustus. Hij was moe, maar gelukkig met het leven dat hij geleid had. Wij zullen hem nooit vergeten.

Leo Beekhuis - 03/09/2023

In de jaren 80 les van Jaap gehad. Prachtige lessen waren dat . Geen meester of mijnheer maar noem mij gewoon maar Jaap alsjeblieft. Veel van hem geleerd maar ook als het even kon kwam de gitaar erbij om samen te zingen of zong hij de Island Song voor ons. Jaren en jaren later als ik hem tegen kwam als we weer eens een zak noten of fruit haalde altijd een hartelijke groet of een praatje. Rust zacht jaap, Familie gecondoleerd en sterkte met dit zware verlies

twan - 03/09/2023

Jaap, een begrip, een mensenmens en een leraar, bekwaam puberlezer! Jaap las ons als puber in de klas, wist waar je mee zat en loste het op. de wereld had Jaap als leraar moeten hebben…. onze mazzel dat wij hem hebben gehad! De sfeerbrenger, optimist en bovenal de vriendelijkheid zelfe….. het ga je goed. sterkte aan diegene die jaap kende, zijn gezin en een ieder die met hem te maken heeft gehad

Marianne Läkamp Halsema - 03/09/2023

Lieve familie van Jaap ik heb met jaap op de lagere school gezeten, daarna uit het oog verloren maar ik wil hierbij toch U en de Kinderen heel veel sterkte wensen in deze donkere tijd RIP. Jaap

Siebe en Yvonne Huitema - 03/09/2023

Gecondoleerd met het overlijden van Jaap. Een mooi markant mens is heengegaan. Wensen jullie veel sterkte.

Rick en Sanny - 03/09/2023

Gecondoleerd met het verlies van Jaap. Zoveel warme herinneringen aan deze man. Heel veel sterkte!

Joyce Pool - 03/09/2023

Eén van de meest bijzondere mensen van Texel is er niet meer. Het was altijd een genot om in zijn lokaal op de OSG les te geven, de prachtige tekeningen op het bord, alle dingen die hij had verzameld en die er te zien waren. Inspirerend en onvergetelijk. En daarbij ook een geweldige en uiterst sympathieke man. Wat een verlies! Veel sterkte allemaal!

Dick de Graaf - 03/09/2023

Heel veel sterkte voor de familie met dit grote verlies,ik heb jaap als schaker mogen kennen,het was altijd een spektakel om tegen jaap te mogen spelen fanatiek maar o zo aardig vriendelijke en boven al wijsheid.

Aaf Schaatsenberg -Mosk - 03/09/2023

Fijne herinneringen aan Jaap komen boven drijven…. Zaten op de lagere school in Oosterend bij elkaar in de 5 / 6 klas bij Meester Wieringa De musicals waar Jaap een rol als Koning had en niet te vergeten de Schoolreisjes waar Jaap toen ook al gitaar speelde …. Onze beide Jongens hadden Jaap als Leraar Natuurkunde en kregen ook Muziekles van Jaap , hij was een geliefd Leraar . Veel sterkte voor de Familie en vrienden

Piet en Gerri Bolier - 03/09/2023

Beste familie Dros. Gecondoleerd met het overlijden van Jaap. Jullie veel sterkte met verwerken van dit gemis. Jullie ( en Texel) verliezen in Jaap een bijzonder mens.

Foppe en Boukje de Boer - 03/09/2023

Lieve Vrenie, kinderen,kleinkinderen, familie en vrienden van Jaap, Wij hebben Jaap leren kennen in paal 28, als zanger,gitarist, bandleider van Small Buzz. Jaap kwam met de band naar Drachten op de 50e verjaardag van Boukje, ruim 13 jaar geleden. Daarna troffen we elkaar ieder jaar in de zomermaanden weer, in de paal, in DenBurg of bij hem op de Hallerweg. Voor ons had Jaap mooie eiland verhalen, heerlijke pruimen of een persoonlijk lied. Zo werd de ontmoeting met Jaap altijd een feestje. Bedankt Jaap, voor alle mooie herinneringen die je aan ons leven hebt toegevoegd. Voor alle dierbaren heel veel sterkte, het missen is voor altijd!

Nel Lanser - 04/09/2023

Ach ja het was niet altijd eenvoudig maar ik heb genoten van alle mooie momenten van Harkebuurt tot Hallerweg van Emmalaan tot Hogeberg, van bibliotheek en alle muziek waar dan ook, bedankt, je kan trots zijn op Jaap Vreni en familie, veel sterkte de komende tijd!

Jolanda Kip - 04/09/2023

Gecondoleerd met het verlies van jullie Jaap. Hij heeft met de band Small Buzz mij vorig jaar een onvergetelijke avond bezorgd bij paal 28. Dat zal altijd bij mij blijven. Ik schrok toen ik het bericht las. Heel veel sterkte voor iedereen die dichtbij hem staat.

Fried en El Kortenhoeven - 04/09/2023

Met oprechte deelneming,Veel sterkte!!

Johnny Tevreden - 04/09/2023

Beste familie Drost gecontroleerd met overlijden van onze Lieve Jaap hij had nog zoveel plannen zijn imprint in dit leven staat voor altijd vast en zullen die nooit vergeten fijne reis lieve Jaap

Martha Kreeft Boks - 04/09/2023

Veel sterkte toegewenst met het verlies van JaapEen herinnering van liefde is een herinnering voor altijd

Jeannette Keijser - 04/09/2023

Lieve familie, heel veel sterkte gewenst om het verlies van je man en jullie vader een plekje te geven. Ik heb mooie herinneringen aan Jaap. We reden op dezelfde pony Tornado. Jeannette Keijser

Ben Rentenaar - 04/09/2023

Gecondoleerd met het overlijden van jaap

Floris Bijvoet - 05/09/2023

Beste Familie Dros, Jaap was mijn grote held. Onverschrokken in het leven . Een levensgenieter, muzikant intelligent en altijd vriendelijk. Bovendien heb ik nooit van hem kunnen winnen met schaken. Ik wens jullie veel kracht en zijn moed om het leven weer op te pakken.

Toon en Anita van der Vis - 05/09/2023

Wat erg van Jaap!! Heel veel sterkte gewenst bij dit grote verlies van deze bijzondere man.. Wat blijft zijn de herinneringen! Liefs voor de hele familie, Anton en Anita van der Vis Timmer Oosterend

Ton Mol & San Hop - 05/09/2023

Jarenlang hebben we genoten van Jaap's muziek, stem en aandacht in o.a. Paal 28. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. In het bijzonder de mannen van Small Buzz.

Marcel en Annette Zegers - 05/09/2023

Gecondoleerd. Een van de leukste leraren was Jaap op de O.S.G. Veel sterkte gewenst

Dick en Rina Langendijk - 05/09/2023

Beste familie Dros Gecondoleerd met het overlijden van Jaap. Wat een verlies zo'n beste muzikant. Ik ben accordeonist en heb Jaap leren kennen bij Frans en Lies en op verschillende optredens op Texel en in Schagen. We hebben fijne herinneringen aan Jaap en zullen hem nooit vergeten.....

Annemarie en martien roeper - 05/09/2023

Gecondoleerd met het overlijden van de heer jaap dros sterkte toegewenst aan de familie in deze moeilijke tijd.

Henk Tas en Martiena Boon - 05/09/2023

Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst met het verwerken van het gemis van Jaap. Gelukkig blijven herinneringen altijd bestaan.

Marielle Hin - 05/09/2023

Gecondoleerd met het verlies van Jaap, de hemel is een ster rijker! Heel veel sterkte gewenst voor iedereen die hem lief had.

Piet Hoogenbosch - 05/09/2023

Veel zullen Jaap missen Veel zullen mooie herinneringen hebben aan het deel Jaap aan hen leven heb toegevoegd. Ik zal in ieder geval de muziek en biologielessen nooit vergeten. Geef Lars een knuffel van mij.

Fedor en Karen Hoedjes-den Draak - 06/09/2023

Heel veel sterkte met het overlijden van Jaap. Wat was hij een fijn mens, fantastische leerkracht en geweldige muzikant. Met zijn Small Buzz heeft hij op onze bruiloft gespeeld. Hij zal niet vergeten worden! Veel mooie herinneringen.

Herma Schreurs - 06/09/2023

Gecondoleerd voor hele familie en vrienden over het verlies van Jaap en heel veel sterkte in de verwerking van dit trieste verlies.

els whyte-van asperen - 06/09/2023

Wat ontzettend jammer. Vreni en familie, veel sterkte gewenst.

Amber - 06/09/2023

Lieve lieve mensen, Zoveel fijne herinneringen met Jaap en met jullie staan voor altijd in mijn geheugen gegrift en draag ik dankbaar met me mee. De mooie woorden en herinneringen die mensen hier delen getuigen van de grote indruk die hij maakte op veel mensen die hij ontmoette. Als leerkracht, muzikant, Texelaar - als mens. Ik wens jullie heel veel kracht en liefde in het doorkomen van de ongetwijfeld intens verdrietige momenten. Zo herkenbaar en opvallend op een eigenlijk hele onopvallende manier was hij. Ik zag altijd een hele lieve, betrokken en zorgzame kant van hem. Rust zacht lieve Jaap, je zal niet vergeten worden.

Jaap van der Slikke - 06/09/2023

Familie en vrienden gecondoleerd met het verlies van Jaap en veel kracht en sterkte de komende tijd

Marcel Verbeek - 06/09/2023

Beste familie van Jaap, heel veel sterkte. Als collega veel van Jaap geleerd. Hart voor zijn leerlingen. Fijne man. Zag hem na zijn leraarschap ook nog vaak een deden dan vaak een kort praatje. Veel mooie liedjes gehoord bij het afscheid van collega’s. Die van P. Riteco staat me nog steeds bij. Een lach en een traan. Was nooit makkelijk om in Jaap zijn lokaal les te geven. Stond altijd vol met gitaren en hing vol met andere dingen. Al had je eigenlijk het bord heel hard nodig, liet je de tekening van Jaap toch altijd staan.

Marije en Ron Kleefsman - 06/09/2023

Beste Familie, Gecondoleerd met het verlies van Jaap. Voor ons ‘de achterbuurman’ waar we vaak fruit en noten kochten langs het stalletje aan de weg. Soms stonden we, meestal in de ochtend bij het uitlaten van de hond op de Hallerweg, even stil als Jaap in de tuin wat op zijn gitaar aan het spelen was. In het verpleeghuis, waar ik werk, zorgde hij er met zijn liedjes voor dat de bewoners hun dementie en daarbij behorende malaise even vergaten. Hij zal gemist worden.

Hans Halsema - 06/09/2023

Beste familie Dros, gecondoleerd met het verlies van Jaap. Hij speelde nog op de bruiloft van Anna en mij, 25 jaar geleden. En “ons” nummer nog ingestudeerd, What’s up. What’s going on…. Sterkte

Martha Kreeft-Bremer - 07/09/2023

Gecondoleerd met het overlijden van je man,jullie vader en opa. Onze muzikale buurman in de Ada van Hollandstraat. Veel sterkte voor nu en de tijd die komt.

Phien Albada - 07/09/2023

Lieve Vreni, kinderen en familie, Gecondoleerd met het overlijden van Jaap. Wat zullen jullie hem gaan missen, laten de vele en mooie herinneringen aan Jaap een beetje troost geven. Veel sterkte.

Valentijn Hillen - 07/09/2023

Gecondoleerd met het verlies van jullie man,vader,opa. Ik zal hem als vele herinneren als fijne, markanten leerkrachten waar van ik diverse vakken les in kreeg. Maar de muziekles was wel het geen wat ik het meest voor de geest kan halen.."stekkie van de fuchsia" ,"California Dreamin" zijn de 2 die mij nu zo kan herinneren (die mocht ik mee playbacken, dat was beter voor rest van mijn klas..) Veel sterkte met het verlies..

Petra Zuidewind - 08/09/2023

Gecondoleerd met het verlies van Jaap. Ik wens je/jullie heel veel sterkte toe.

Petra Commijs - 10/09/2023

Heel veel sterkte voor jullie met het verlies van Jaap.

Gerard Wortel - 11/09/2023

Verdrietig door het overlijden van zo’n markante, muzikale en vooral amicale man. Goede herinneringen koester ik aan een aantal optredens van Jaap. Speciaal het Bloemoptreden in café Staal in Eemnes samen met Jan Kühne . Sterkte aan alle dierbaren van Jaap.

Peter en Betty Hoogerdijk Wajon - 12/09/2023

Lieve familie, van harte gecondoleerd. Wij hebben Jaap leren kennen tijdens een aantal optredens samen met Jan Kuhne. Jaap wist de teksten van J.C. Bloem een speciale muzikale dimensie te geven die een onvergetelijke indruk achterliet. Bij zijn laatste optreden in het kerkje van Schagerbrug had hij voor ons en onze vrienden Piet en Mariannen een fles echte Calvadros meegenomen. De kwaliteit daarvan was vergelijkbaar met de beste Calvados. In de rouwadvertentie en het artikel in de krant las ik over zijn vele talenten. Ja Jaap was een bijzonder en bijzonder mens waarmee we een fijn contact hadden. Wij zullen hem missen. Ik weet zeker dat jullie de vele mooie en warme herinneringen aan Jaap zullen koesteren en dat zij tot steun zullen zijn , Peter & Betty

Loes Louise Wilbrink - 13/09/2023

Gecondoleerd met het grote verlies van Jaap Dros. Voel me vereerd dat ik hem mocht fotograferen en filmen tijdens zijn fantastische optredens in Noord Holland. Jaap en zijn bezongen gedichten van J.C. Bloem zullen voor altijd in mijn hart blijven. Sterkte voor iedereen die hem kende.

Robbin en Annemiek - 27/09/2023

Lieve familie gecondoleerd met het grote verlies van Jaap veel sterkte toegewenst en voor de komende tijd liefst van Robbin en Annemiek