• slide

Herinnering

De herinnering aan uw geliefde is belangrijk en persoonlijk. Een vorm van herinnering kan zitten in een urn of assieraad. Het kan ook heel mooi zijn om de as uit te strooien op een specifieke bijzondere plek. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u over na kunt denken. 

 

Soms heeft de overledene in zijn of haar laatste wil bepaald wat er met de as moet gebeuren na de crematie, als dit niet zo is, kunnen de nabestaanden zelf besluiten wat er met de as gebeurt. Als de nabestaanden verschillende wensen hebben over de asbestemming, kan het een goede oplossing zijn om de as in meerdere delen te scheiden. 

 

U kunt ervoor kiezen om de as op de begraafplaats te bewaren, bijvoorbeeld in een urnnis of urngraf. Het kan mooi zijn om de urn in een familiegraf bij te zetten, wanneer deze aanwezig is. 

De as kan ook verwerkt worden in een sieraad of uitgestrooid worden op een bijzondere plaats en het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de as op zee uit te strooien of in een oplosbare duurzame urn van jullie weg te laten drijven, waarna deze langzaam in de zee opgaat.

 

Een andere duurzame optie is de bio Bios Urn, een volledig biologisch afbreekbare urne, ontworpen om de assen om te vormen tot een boom. Het bevat een uitgebalanceerde voedingsbodem van meststoffen en turf. Als eco-urn kan de urn in de grond bijgezet worden na crematie, waar het op natuurlijke wijze afgebroken zal worden. Zo geeft het langzaam de as terug aan de aarde. De zee urn en de bio urn hebben wij ook op voorraad, kom gerust langs om deze eens te bekijken. 

 

Het kan ook juist fijn zijn om de as van een dierbare geliefde thuis te bewaren, eventueel samen met een mooie portretfoto. Het kan vertrouwd aanvoelen en troost bieden op moeilijke momenten. 

 

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van urnen en sieraden. Voor het bekijken van meer voorbeelden of informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of bij ons langskomen op ons kantoor, dan kunnen we ook met u meedenken wat passend kan zijn. Wij hebben veel voorradig.

Assieraden Assieraden

Urnen Urnen