• Rouwauto

    Rouwauto

Rouwvervoer

Rouwauto’s

Bij het afscheid hoort mooi en stijlvol rouwvervoer. Uitvaartcentrum Texel beschikt over twee eigen rouwauto’s welke ingezet kunnen worden tijdens het overbrengen van uw dierbare.

Onze Amerikaanse rouwauto’s hebben een chique en statige uitstraling en worden in combinatie met onze chauffeurs ingezet. De rouwauto rijdt altijd voorop in de rouwstoet en is goed herkenbaar voor andere weggebruikers.

 

Zodra de auto met een overledene vertrekt zullen de rouwvlaggen zichtbaar zijn. Ook zal er volgens traditie altijd een stuk voor de auto uitgelopen worden door de uitvaartverzorger, ongeacht of dit 's nachts is of dat er slechte weersomstandigheden zijn. Het voorlopen is een teken van respect naar de overledene, hier hechten wij veel waarde aan.

Als er een wens is voor ander passend vervoermiddel, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

 

 rouwauto Uitvaartcentrum Texel

 

Loopkoets

De loopkoets heeft zich door de jaren heen bewezen als de meest stijlvolle baarwagen die er bestaat. Het is een waardige, stille en passende manier om uw dierbare naar de laatste rustplaats te begeleiden. Uitvaartcentrum Texel heeft een zwarte loopkoets in het bezit, waarmee de kist vanaf het Uitvaartcentrum naar de Algemene begraafplaats gebracht kan worden. Deze loopkoets kan door de nabestaanden of door dragers van het Uitvaartcentrum voortbewogen worden.

 

De Loopkoets is een Nederlands product, inmiddels staan er ongeveer 140 loopkoetsen in Nederland, België en Duitsland. Uitvaartcentrum Texel is in het trotse bezit van één van deze Loopkoetsen.

 

Loopkoets.jpg