Verzekering

Uitvaartcentrum Texel is een zelfstandig werkend bedrijf, maar wij voeren ook de uitvaarten voor de verzekeraars uit.  De uitvaart wordt volgens de voorwaarden, zoals deze met de verzekeraar zijn afgesproken, uitgevoerd. Ongeacht waar u bent verzekerd. De verzekeraars hebben vanwege het eiland met ons afspraken gemaakt, zodat alles voor u door ons geregeld wordt, volgens de polisvoorwaarden.


Het is goed om na te gaan of u wel of geen uitvaartverzekering wilt hebben. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en behoeftes rondom de uitvaart kunt u nagaan of het verstandig is om een verzekering voor de uitvaart af te sluiten. Zo laat u uw nabestaanden zonder financiële zorgen achter. Om enig inzicht te krijgen in de diverse soorten uitvaartverzekeringen volgt hieronder een beknopt overzicht.

Naturaverzekering

Een natura uitvaartverzekering is een verzekering die wordt afgesloten en waar premie voor wordt betaald tot aan het overlijden. Er is een leeftijdgrens verbonden aan het afsluiten van de naturaverzekering. Deze ligt meestal rond de 70 jaar. Hoe jonger de verzekering afgesloten wordt hoe lager de premie zal zijn. De naturaverzekering verzekert de meest voorkomende diensten bij een uitvaart en keert geen geld uit. Per maatschappij is het dienstenpakket verschillend.

 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt maandelijks/periodiek een premie betaalt voor een kapitaal dat bij overlijden wordt uitgekeerd. Het uit te keren kapitaal wordt van tevoren afgesproken met de verzekeringsdeskundige. Op het moment van overlijden zal dit kapitaal beschikbaar zijn om de uitvaart te kunnen betalen. Sommige verzekeraars zullen het bedrag indexeren, kunt u meedelen in de winst of bestaat de mogelijkheid dat de verzekeraar jaarlijks een percentage aan rente bijschrijft. Uitvaarten worden jaarlijks duurder, controleer daarom van tijd tot tijd of uw kapitaalverzekering nog toereikend is. Bij het afsluiten van een kapitaaluitvaartverzekering moet altijd een eenvoudige gezondheidsverklaring worden ingevuld.

 

Sparen met een uitvaartdeposito

Met een uitvaartdeposito of koopsom wordt middels een eenmalige geldstorting een overeenkomst aangegaan. Bij het overlijden komt het geldbedrag vrij voor de nabestaanden en kan de uitvaart hiermee bekostigd worden. Het voordeel van een uitvaartdeposito is dat er geen gezondheidsverklaring vereist is, zoals bij een uitvaartverzekering wel het geval is. Dit maakt een uitvaartdeposito bijzonder interessant voor mensen met een chronische aandoening of voor mensen ouder dan 70. Het aangaan van een uitvaartdeposito kan bij de meeste uitvaartverzekeraars. Daarbij moet wel gezegd worden dat een uitvaartdeposito geen verzekering is, maar meer lijkt op een spaarproduct.