• slide

Wat te doen bij overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis en het begin van een emotionele periode. En hoe moeilijk het ook is: er moeten zaken geregeld worden. Wat u precies moet doen bij een overlijden en wat u exact moet regelen, hebben wij voor u samengevat.

Stap 1: (Huis)arts inlichten

Na het overlijden moet u altijd de dienstdoende huisarts op de hoogte brengen. De huisarts geeft een verklaring van overlijden af. Totdat de arts de verklaring heeft afgegeven mogen wij nog niets doen.

 

Stap 2: Uitvaartonderneming inschakelen

Als de arts geweest is neemt u contact met ons op via 0222 - 310168.
Uitvaartcentrum Texel is 24 uur per dag bereikbaar.

 

Stap 3: Uitvaart bespreken

De uitvaartverzorger komt bij u om de uitvaartwensen te bespreken. Een belangrijke keuze die gemaakt moet worden is, of er een begrafenis of een crematie moet worden geregeld. 

De uitvaartverzorger heeft een uitgebreide catalogus mee met verschillende voorbeelden van kisten en rouwcirculaires. Ook zal de uitvaartverzorger u helpen met de vormgeving en inhoud van de rouwcirculaire. Er wordt met u doorgenomen wanneer en waar de eventuele plechtigheid plaats zal vinden. Als er wordt gekozen voor een plechtigheid, bespreken we de locatie en de invulling. Komt er een voorganger en zijn er eigen sprekers? Is er al een keuze voor de muziek gemaakt? Wilt u een condoleance houden en daarbij consumpties aanbieden? 

Na het bespreken van alle wensen zullen deze voor u uitgewerkt worden en komt de uitvaartverzorger bij u langs om deze nogmaals met u door te nemen. Het is ten alle tijden mogelijk om eventuele wijzigingen door te voeren.

Wij ondersteunen en adviseren u graag in alle gesprekken!