• slide

dragers

Tijdens de uitvaart wordt de overledene op een aantal plaatsen gedragen: meestal in de kerk of aula en naar de laatste rustplaats. Het is een plechtig en indrukwekkend onderdeel van de uitvaartplechtigheid, dat goed moet verlopen. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te bepalen wie er gaat dragen: zijn er genoeg broers, zussen of sterke kleinkinderen? Of maakt u liever gebruik van dragers van Uitvaartcentrum Texel?

Dragers

Het dragen van de overledene is vaak best spannend voor de nabestaanden. Dragers kunnen deze zorg, voor u als familie, uit handen nemen. Onze dragers hebben antraciet grijze kostuums met overjassen en een hoge hoed, wat een stijlvolle uitstraling geeft.
 

Als familie zelf dragen

Als gekozen wordt voor het zelf dragen, dan wordt vaak gebruik gemaakt van een rijdende baar. De overledene wordt direct vanuit de rouwauto op deze kar gezet. Dat maakt het dragen eenvoudiger, al zijn er soms obstakels waar de rijdende baar niet langs kan. Dan is met de hand tillen alsnog nodig. Dat geldt ook voor het tillen bij het graf: daar moet de overledene met de hand van de baar op het graf getild worden.