• slide

Uitvaartplechtigheid

Samen met de uitvaartverzorger bespreekt u de mogelijkheden voor de invulling van de plechtigheid. U kunt dit ook tijdens een voorbespreking voor het overlijden al vastleggen. Wij helpen u de uitvaartplechtigheid mooi vorm te geven. Er zijn meerdere mogelijkheden om een dienst te houden, bijvoorbeeld met een klein en intiem gezelschap of met toegankelijkheid voor iedereen. En zo kan de plechtigheid op formele of informele wijze gehouden worden, afhankelijk wat bij de persoon en situatie past.

 

Het is mogelijk om in ons uitvaartcentrum een plechtigheid te houden, al dan niet met een voorganger. De zaal beschikt over een projectiescherm om foto’s en video’s weer te geven. Ook kunnen wij een livestream verzorgen of voor u een opname van de plechtigheid maken, zodat u deze op een later moment nogmaals kunt bekijken. Vanaf 2024 beschikken wij in Uitvaartcentrum Texel over een nieuwe audiovisuele-installatie.

 

Als de plechtigheid op een andere locatie gehouden wordt, dan zorgen wij er ook voor dat alle benodigdheden, zoals beeld en geluid, daar aanwezig zijn om een zo mooi mogelijk afscheid te bieden.

 

Crematie, begraven of wetenschap

Wij kunnen de crematie of begrafenis begeleiden op de manier die bij u en de overledene past, dit wordt met u besproken door onze uitvaartbegeleider. De crematieplechtigheid kan plaatsvinden in het crematorium, maar het is ook mogelijk om de plechtigheid in ons uitvaartcentrum te houden, waarna de overledene met of zonder familie naar het crematorium wordt begeleid. Het is een mogelijkheid om als familie mee te rijden tot de boot en op de kade de boot met de overledene uit te zwaaien.

 

Heeft de overledene ervoor gekozen om zijn of haar lichaam beschikbaar te stellen voor de wetenschap, dan is het alsnog mogelijk om een gedenkdienst te houden waarin herinneringen gedeeld kunnen worden een laatste eerbetoon gegeven kan worden.

 

Online Ceremonie

Uitvaartcentrum Texel werkt vanaf 2024 met Online Ceremonies en een nieuwe audiovisuele-installatie.

Online Ceremonie biedt de mogelijkheid om de tijdlijn van een plechtigheid voor te bereiden door deze te vullen met presentaties, muziek, foto’s en video’s. Indien gewenst kunnen nabestaanden een uitnodigingen ontvangen zodat zij kunnen meewerken aan het vullen van het programma. Het systeem biedt een naadloze integratie met de audiovisuele-installatie en een hoge mate van beveiliging en privacy. De ceremonie is zowel op locatie als online via een livestream af te spelen.