Dhr. J. Zuidewind

Geboren op: 25/09/1937 † Overleden op 06/06/2024
Condoleancebericht toevoegen

Fried en El Kortenhoeven - 07/06/2024

Met oprechte deelneming en sterkte!!!!

Annemarie Roeper-bakker - 07/06/2024

Gecondoleerd met het overlijden van de heer Jan zuidenwind vroeger kwam ik wel bij de familie zuidenwind thuis aan de m a r i c oweg toen ging ik om met Robert die zat bij mij op de thijsseschool sterkte met dit verlies in deze moeilijke tijd.

Martien Roeper - 07/06/2024

Sterkte aan de familie en gecondoleerd.

Ron Zirkzee - 07/06/2024

Gecondoleerd Matty, Dirk, Janet en Robert. Jan was een bijzonder fijn mens en voor mij een geweldige werkgever van wie ik veel heb kunnen leren.

Joop en Marry Schouwstra - 07/06/2024

Familie Zuidewind gecondoleerd met het verlies van man vader opa en broer Jan. Veel sterkte de komende tijd.

Corry Hoek - 08/06/2024

Lieve Matty en familie. Gecondoleerd met het overlijden van Jan. Geschrokken ben ik van het bericht. Een goede vriend, ik heb hem kortgeleden nog gesproken. Wens jullie veel sterkte. Corry Hoek, Luxemburg.

Herma Schreurs - 08/06/2024

Gecondoleerd met het verlies van uw man en jullie vader schoonvader en opa en voor de hele familie heel veel sterkte in de verwerking van dit trieste verlies en het afscheid heel veel sterkte..

Fam PWL Roeper - 08/06/2024

Gecondoleerd en sterkte . Piet-Wim en Marja. Roeper

Wim Grisnigt - 08/06/2024

MATTY, KINDEREN EN KLEINKINDEREN EN VERDERE FAMILIE VAN HARTE GECONDOLEERD MET HET OVERLIJDEN VAN JAN. VEEL STERKTE TOEGEWENST DE KOMENDE TIJD.

Toon van Nuland - 08/06/2024

Gecondoleerd met het verlies van Jan. Jaren bij de VTB samen gewerkt . Heel veel sterkte voor jullie.

Sam en Zwaan Witte - 09/06/2024

Gecondoleerd en sterkte met dit verlies.

Henny Jas Smit - 09/06/2024

Ik wens jullie allemaal heel veel STERKTE met het verlies van Jan

Ab de Wijn - 10/06/2024

Dag familie Zuidewind, Gecondoleerd met het overlijden van Jan. Aan hem bewaar ik dierbare herinneringen met zeilen. Hij was op zee beresterk, was nooit zeeziek ook al hing hij even over de railing en gaf nooit op. Ik wens jullie de komende tijd heel veel sterkte Groeten vanaf De Drie Gratiën te Alesund

Harry en Josine Wuis-Beaujean - 10/06/2024

Jan Zuidewind 1937 – 2024 Met het overlijden en verlies van de vermaarde ondernemende autochtone Texelaar, Jan Zuidewind ontstaat een periode van besef wat hij allemaal in zijn leven voor de Texelse samenleving heeft betekend. Wij , Josine en ik hebben hem leren kennen toen ik samen met hem en Joop van der Meer, de Jonge Ondernemers Organisatie Texel, de JO in 1969 oprichtten. Vandaaruit tien jaar voorzitter manifesteerde hij zich als een bevlogen ambitieuze persoonlijkheid die naast zijn bedrijf , de VTB -de Verenigde Texelse Beurtdiensten- een schakel in de ontwikkeling van Texel , daar duiding aan gaf. Met het idealisme van de jonge Texelse ondernemers ontwikkelden hij samen met hen het plan om sturing te geven aan de economische voorspoed van Texel. Het grootste wapenfeit dat hij met grote inzet realiseerde was zijn raadslidmaatschap voor de VVD en later wethouder. In die periode heeft hij grote structurele vooruitgang aan de dag gelegd waaronder, bij ministerie Waterstaat, VVD minister Smit-Kroes, bereiken aanleginrichting voor dubbeldeks Teso boten. Ook aardgaslevering vanaf de vaste wal, de elektrische voorziening middels kabels van de overkant, de ontzilting installatie en watertransport schepen en buffering water in de ondergrond van Hoge Berg door PWN voor voldoende drinkwater waren mede gerealiseerd door zijn inspanning en bestuurlijke bemoeienis. Menig bouwproject van de Texelse ondernemers gaf hij groen licht, door aanpassingen welke hij binnen de gemeentelijke dienst voorstelde en daarna werden goedgekeurd. Zijn eigen bedrijf de VTB groeide, zelfs met vervoer naar vele Europese locaties, maar moest hij helaas afstoten, de combinatie van Gemeente besturen en een internationaal vervoersbedrijf aansturen bleek te zwaar. Naast zijn ambities op bestuurlijk gebied was hij ook enthousiast zeiler en vond met zijn collega wethouder Jook Nauta , eveneens JO lid, de watersport voor Texel van belang voor de toekomst. Verder herinneren we hem als bevriend collega ondernemer, wiens mening in goed gezelschap werd overgenomen. Na zijn vertrek van Texel hadden wij nog weinig contact, maar wij hebben hem als pionier voor Texel in ons hart gesloten. De goede en waardevolle herinneringen blijven. Wij wensen zijn Matty, zus Geertje en de familie van Dirk, Jeanet en Robert veel sterkte om het gemis van hun bijzondere Texelaar te verwerken. Jan dank voor alles Jan rust zacht. Harry Wuis en Josine Wuis-Beaujean. De Koog Texel.

Ruud en Tiny Meedendorp - 11/06/2024

Gecondoleerd met het verlies, we wensen jullie alle sterkte voor nu en de komende tijd

Marga Keijser - Dros - 11/06/2024

Lieve Matty,kinderen gecondoleerd met het overlijden van Jan. Ik wens jullie veel sterkte met dit verlies.

Jan en Ingrid koorn - 11/06/2024

Matty en de kinderen, Gecondoleerd met het verlies van Jan. Jan was een kleurrijke persoonlijkheid. We hebben mooie herinneringen aan hem in de jaren van J.O. Wij wensen Matty en de kinderen veel sterkte. Jan en Ingrid koorn

Arie en Dieni maat - 22/06/2024

familie Zuidenwind gecondoleerd met het overlijden van Jan